Inlägg

Inlägg som Lussarn har skrivit i forumet
Av Lussarn

Webhallen har alltid haft bra priser på stora hårddiskar, carvat ut en liten nisch för oss data hoarders, fortsätt med det!

Seagate Exos X18 18TB
- Webhallen: 4199:-
- Inet: 5499:-

Av Lussarn
Skrivet av Leiri:

Då kanske du ska ta och skicka in en rättning om du nu hittar något fel.

Sony är dock amerikanskt idag.

Har inte tid, spelar Helldivers 2

Av Lussarn

Det är ju kul att Japan är med på den där listan...

Av Lussarn

Jag vet inte hur dom räknar, men det finns 195 länder i världen. Det finns t.ex. obebodda öar som dom har med på den listan.

Av Lussarn
Skrivet av Leiri:

Edit 177!! länder var det tydligen. Ännu värre.

Wow, då kan man bara spela det i 18 länder då. Låter skumt.

Av Lussarn
Skrivet av 0cool:

Intressant rent tekniskt, det glimmar till med snudd på fotorealism emellanåt. Flöt på rätt bra också, realism i ljussättningen visar återigen att det kan kompensera för lite lägre upplösning. Jag ser verkligen fram emot kommande UE5-spel.

Men just detta är ju egentligen inget spel kan jag tycka. Efter en timme ser jag inga tecken på att man kan påverka händelseförloppet överhuvudtaget, man kan knappt välja en annan väg genom landskapet ens - så i allt väsentligt är det som en film där man måste trycka på W och F istället för play för att den skall spelas upp. Missar jag något?

Det här är lite speciell genre där allt är super-regiserat för att du skall se just det du ser, så långt från sandbox man kan komma. Men det är väldigt uttänkt, och genren ser ut så här. Iomed att det är så regisserat kan grafiken också bli riktigt bra. allt du ser (och hör) är genomtänkt. Men det är klart att spelet blir lidande om det är just "spela" man gillar.

Den här genren är inte ny och började väl någonstans runt Dragons Lair på laserdisk. Ibland är spelen dock väldigt bra, t.ex Plauge tale spelen.

Jag har inte spelat detta, och kanske inte tycker det ser jätteintressant ut. I dessa film-spel måste storyn vara bra, annars tycker jag fem timmar är bra längd. Skulle gissa att det är noll filler content i detta spel, då det inte passar denna genre. det skall vara som en film.

Av Lussarn

Jag gillar dom här auktionerna som blir när Nvidia skall släppa grejer. Priset förståss, förra gången var det även energi-åtgång, som var uppe på 900W hos dom viktigaste tyckarna.

Har ingen aning om vart det kommer sluta själv, för dyrt och jag köper inte.

Av Lussarn
Skrivet av talonmas:

Eller så är det så enkelt som att ju mer komplexa chip som tillverkas, desto dyrare är produktionen? För inte menar de väl att marginalerna har ökat år efter år?

Framförallt har efterfrågan ökat år efter år

Av Lussarn
Skrivet av Söderbäck:

Jag tror man kan se det på lite olika sätt.
Själv har jag inga problem med att man gör spel som funkar bra på dagens hårdvara - och ytterligare inställningar för morgondagens. Här får man tycka olika såklart. I get it. Men jag tycker väl inte riktigt det behöver vara likställt med dålig optimering att man sätter maxgränsen lite över dagens hårdvara.

Tror det här mest är något hårdvaru-fantaster bryr sig om, gamers klarar nog i allmänhet av att bara spela på rekommenderade inställningar. För mig får dom gärna göra spelen tok-tunga så länge som dom skalar bra.

Cyberpunk är ju bästa exemplet, går att spela riktigt bra på ett 2060 men högsta settings kan mörda ett 4090. Så skall det vara.

Av Lussarn
Skrivet av erazerswe:

Angående tungdrivet så känns det ju nästan som att spelutvecklarna idag tänker lite "Finns ju DLSS, FSR osv så vi behöver inte optimera det så mycket" Tycker man har sett det med tanke på att så många PC-släpp på senaste har varit i bra dåligt skick vid release.

Dom kunde ju gjort som Avatar där man gömt de bästa settingsen i en command-line flagga. Då skulle de som bara kan spela på ultra fortfarande vara nöjda och så kan de som vill ha bättre visuell upplevelse med sämre framerate köra commandline-flaggan.

Löjligt, ja. Men det fungerar.

Av Lussarn
Skrivet av Gambit_2K:

Offtopic: En sak som är konstigt för mig med både första spelet och andra spelet. Är att jag aldrig sett nån form av gameplay från det första spelet på ngt sätt. Aldrig en 10+ sekunder snutt av nån action sekvens, aldrig nån animerad gif eller screenshot eller recension. Och ingen som pratar om det som ett bra spel.

Verkar nästan vara denna genren av super-regisserade filmiska spel som råkar ut för detta. Plauge Tale serien, som jag skulle ranka som jättebra spel är det likadant med.

Nu vet jag inget om denna serie, och huruvida det faktiskt är bra spel då jag inte spelat ettan, och inte köpt detta heller. Det är ju viktigt att storyn är topp i spel som dessa och jag kanske inte får någon jättekänsla för det när jag tittar på trailers.

Av Lussarn

Kör ett par ubuntu VM i proxmox med ca 80TB vardera, kör mergerfs så ingen raid, men backup på allt.

Av Lussarn
Skrivet av Petersv:

Varför ljuger du? Har 81 på Metascore som definitivt är bra. https://www.metacritic.com/game/senuas-saga-hellblade-ii/

Du må ha rätt i sak men att ha fel är inte detsamma som att ljuga. För att ljuga måste man ha en avsikt att vilseleda, vilket inte verkar vara fallet här.

Av Lussarn

Intressant att kravspecen till detta spel säger Arc 770 för 1440p, och sedan hamnar det typ i botten. Men vad det verkar så skalar ju spelet rätt bra med settings och det ser ju ut som ett 4060 t.ex också kan köra 1440p med vissa kompromisser, om man kollar runt lite på tuben. Så jag skulle inte kalla det dåligt optimerat alls, skalbart är mer rätt. Spelet ser ju fortfarande riktigt bra ut på low settings. Bra PC port, kravspecen kunde ju varit bättre dock.

Av Lussarn

Grymt snabba ni är nuförtiden, hatten av!

Av Lussarn
Skrivet av Boss302:

Just SD har dock blivit tvingade att ta till nätet då de etablerade kanalerna inte är politiskt neutrala.

TV 4-gruppens vd Jan Scherman säger till TT att bolaget inte kommer att visa SD:s valfilm. 2012

Det fullkomligt kryllar av kanaler som älskar SD så detta är ingen anledning till att man måste framföra saker anonymt. Det största skälet till den här anonymiteten är att man vill vara ute i periferin av medielandskapet, där man inte behöver försvara sina skriverier, det är självvalt. I slutändan leder den här anonymiteten till hot på politiker och journalister när kreti och pleti fyller i och "tänker själva" och tror att Sverige är på väg mot domedagen. Det är inte ok, men det är exakt vad den anonyme avsändaren vill.

Har ett riksdagsparti något att framföra får dom göra det så man vet vem avsändaren är, det är fullt rimligt i en demokrati.

Av Lussarn
Skrivet av bopp:

men Ancient Gameplays tror att Nixxes har tillgång till en version av FSR 3 där frame generation är frikopplat från uppskalaren, som ju var en del av nyheterna i FSR 3.1. Det låter väl inte helt otroligt?

Han sitter ju bara och gissar. Har FG någonsin varit speciellt ihopkopplad med uppskalaren med tanke på att det finns 10-tals moddar som klarar av att köra DLSS + FSR FG?

Av Lussarn

Jag köpte det för det var bäst. Kommer troligen göra likadant igenom ett halvår.

Av Lussarn

Det skulle vara bra om man fick välja, Jag personligen skulle lätt slippa all anonym dynga överallt. Bra att veta vem som ligger bakom det man läser.

Av Lussarn

Skulle vilja se SSD som iallafall närmar sig HDD priser för oss data-hoarders. 16TB Sata för 5000:- skulle vara en bra början, fortfarande dyrare än HDD men det går att börja ersätta lite diskar.