Inlägg

Inlägg som Lonian har skrivit i forumet
Av Lonian

Som 16 åring praktiserade jag i en datorverkstad och fick bygga en ny dator varje dag. Det kändes då som mitt dröm jobb. Idag finns inga datorbutiker kvar i min stad och jag gick aldrig vidare till att jobba med datorer men sedan 16 års ålder har jag byggt alla mina egna datorer. Idag är jag 42.

Av Lonian

Har aldrig använt twitter men varit tvungen att vara med någon gång då folk länkar dit för att något rykte eller liknande finns där att läsa.

Av Lonian
Skrivet av oRBIT2002:

Trodde jag var den enda på planeten som använde Winamp fortfarande. Man får alltid lustiga kommentarer av folk som känner igen ikonen på desktopen.

Klart jag kör winamp, varför byta lixom?

Av Lonian

Den här utredningen borde väl ha gjorts för flera år sedan.

Av Lonian
Skrivet av Necrophor:

"Bankföreningen föreslår även ytterligare kontroller som att din betalning måste godkännas av en person som du litar på."

Ser genast ett stort problem här om man lever själv/ensam/enstöring, hur går man tillväga om man nu inte har en person man litar på? Om det gäller att flytta hela sitt livs besparingar kan jag förstå det och person ersätts med besök på bankkontor t ex.

Lever man ensam som 86 åring med hemtjänst så kan man även ha tillgång till en godeman som sköter ekonomin.

Av Lonian

Jag har inget emot om det tar lång tid innan Steam Deck 2 kommer. Den skall ge rätt prestanda, hålla rätt batteritid och inte kosta mer än nuvarande Steam Deck. Då får man vänta in tills tekniken existerar.

Av Lonian

När väl Steam Deck 2 kommer så undrar vilken prestanda den kommer få. Kanske som ps5?

Av Lonian
Av Lonian
Skrivet av Swedman18:

Det är inte kul att spela Switch på en 75 tums tv det är nämligen ospelbart på vissa spel som pokemon shield då det är bokstavligen gröt man ser i vissa områden. Dessutom är bakgrunderna tråkiga och livlösa nästan värre än N64.

Nej gör nästa konsol stationär så man inte behöver offra hela spelet för att göra det spelbart

Hur tycker du grafiken ser ut på playstation 4? Det är ju den kraften det kommer bli på nästa Nintendokonsol men möjligen bättre uppskalning.

Av Lonian

Jag förstår inte folk som klagar på att Switch är bärbar. Det är ju bara att låta den ligga kvar i dockan?
Även om Nintendo hade släppt, likt Switch Lite som enbart är bärbar en enbart Dockad Switch/stationär så tror inte jag de hade ökat kraften i den konsolen. PS Vita tv blev ju exempelvis inte kraftfullare? En extremt liten stationär konsol däremot.

Det jag hoppas med Switch 2 är en finare bild när den är dockad. Handhållet lär man säkert inte märka så stor skillnad på pixlarna jämfört med Switch (1).

Av Lonian
Skrivet av Leiri:

Folk skippade Wiiu för att Wii fanns?

Du spelar portabelt. Klart du inte bryr dig om grafiken då det knappt går att se något på den lilla displayen.

Vi som spelar spel på en datorskärm eller TV. Vi bryr oss och Switchens spel ser ut som något för 20 år sedan.

Nu vet vi ju inte hur framtiden ser ut, kanske folk skippar Switch 2 för att Swich (1) finns.

Av Lonian
Skrivet av sp1k3n:

Det finns redan och har funnits ett tag Windows 11 23H2, med flera tabs i utforskaren.

Inte så som jag vill ha det och kunna dra från en mapp till en annan på 2 olika hårddiskar. Då får man öppna 2st utforskaren.

Typ sådär

https://media.geeksforgeeks.org/wp-content/uploads/2022012419403...

Av Lonian

Önskar att utforskaren får möjlighet att ha två tabs öppna samtidigt och inte en tab i taget.

Av Lonian
Skrivet av Strangeattractor:

NetBus (även känt som NätBus)?

Ingen aning vad det hette men dålde det genom att låtsas vara en jpg bild. Klickade man på denna så installerades det. Grejen var bara att alla andra som också använde programmet fick tillgång till den datorn. Så när jag inte längre busade så tog andra personer över och jäklades.

Av Lonian

Kom ihåg på 90 talet när man skickade ett litet dolt program via icq och kunde avlyssna vad den andra skrev på datorn när de surfade på nätet och välja att öppna deras cd-läsare. Elakt men man var ju fjortis och tyckte sådant var skoj.

Av Lonian

Två skärmar setup är jag beroende av. Tror nog jag hade saknat det om jag valde en enda skärm som är bred.

Av Lonian
Skrivet av sull:

Enligt random på Reddit går det tydligen kontakta support så löser dom det medan du chattar med dem. Användaren hade lagt upp nåt screenshot på en chatt med nån på kundtjänst där den sade typ "okej nu ska det vara löst" eller "nu kan du ta bort dem" eller dylikt, minns inte helt. Men det anmärkningsvärda var främst att snubben fick $30 i Meta-shoppen som någon sorts kompensation, som jag förstod det helt enkelt för att ha behövt gå en sån omväg för att lösa något så enkelt.

Jag kan ha missförstått, det kan ha varit troll jag vet inte men uppfattade det inte så åtminstone.

Ska väl även vara UI overhaul "på g" som jag förstått.

Jag fick också $10 när jag hade problem med en grej.

Av Lonian

Man köper ju alltid fjolårets modell och då finner man priser på runt 10-12 tusen. Jag hade tur och fick tag på lg oled c2 tvn på 42 tum för 9000kr.

Av Lonian

"Sony ser enligt uppgifterna på PS5 Pro som en "omkring 45 procent snabbare"

Betyder det att 30fps spel kommer gå i runt 40fps då?

Skrivet av Paontuus:

ratchet har 60 fps läge, demons souls har 60 fps läge, horizon har 60 fps läge, returnal har 60 fps läge, kena har 60 fps läge, odd world har 60 fps läge, stray har 60 fps läge. Bara oddworld och kena som kan droppa under 60 ibland.

Då kanske ps5 pro kan skala upp bilden bättre på 60fps läget så att de ser mer ut som en 4K bild och inte så pixlat som det gör nu.

Av Lonian

Det enda spel jag känt någon form av sug att ge extra pengar till är utvecklarna av indie spelet Hollow knight så jag köpte spelet på flera konsoler och PC. Det var ju inget dyrt spel och så men jag hoppas de två-tre personerna som gjort spelet fått mina pengar.